Sedikit adaptasi di sini , tidak banyak beza daripada masak butter biasa tapi sedikit kelainan itu ada . Sangat mudah . Jom Cuba !
BAHAN - BAHAN DIPERLUKAN :-
Chicken Ball (HomeMade / Beli di kedai pun boleh)
1 tin susu cair
250gram Butter
4 sudu serbuk lada hitam
2 sudu gula
1 sudu maggi secukup rasa
Cili padi
Bawang Putih
2 tangkai daun kari
50gram Cheddar Cheese
CARA - CARA MEMASAK :
1. Goreng Chicken Ball garing dan toskan .
2. Masak butter sehingga cair.
3. Masukkan bawang putih , daun kari , secukup rasa maggi , gula dan serbuk lada hitam sekaligus gaul rata bersama butter .
4. Apabila sedikit berbuih , masukkan susu cair dan kacau rata .
5. Kemudian masukkan Cheddar Cheese yang telah diparut .
6. Gaul rata sehingga kelihatan sedikit pekat , masukkan Chicken Ball yang telah digoreng . Gaul sebati , masukkan cili padi . Angkat dan toskan .
No comments:
Post a Comment