Bahan - Bahan : -
Kerang panggang Adryna Gunakan Kerang panggang yang halal dalam tin
Sayur Kacang panjang
Lobak Merak
Bawang merah
Bawang putih
Jintan Manis
Sos Tiram
Kicap Manis
Secukup Rasa Maggi
Gula
Minyak memasak
_______________________________
CARA - CARA MEMASAK : -
1. Potong secara dadu sayur kacang dan lobak merah , bersihkan dan toskan .
2. Panaskan Minyak , masukkan hirisan bawang merah dan bawang putih serta jintan manis .
4. Kemudian disusuli kerang panggang , kerang hendaklah kering . Gaul rata bersama bahan bahan tumisan tadi .
5. Selepas tu masukkan sos tiram dan sedikit kicap manis , gaul lagi sehinggang pecah minyak .
6. Masukkan sayur sayur yang telah dipotong dan dibersihkan tadi , gaul rata .
7. Apabila selesai semua bahan tadi masukkan sedikit sahaja serbuk secukup rasa maggi dan gula mengikut citarasa anda .
8. Gaul rata , masukkan sedikit air dan apabila mendidih dan kering bolehlah angkat dan hidangkan bersama nasi panas .